sobota, 3. marec 2012

Račje prsi v rdečevinski omaki s kandiranimi kumkvati

(Džeju se - evidentno - ne da več beležiti svojih kaiserchefovskih podvigov, zato si je omislil ghostwriterja. Piše slabše, ker ga slabo plača. Zato pa solidno fotografira.)

To so račke na Blejskem jezeru:


Tole račke na Koseškem bajerju:


Tole pa račke na mojem krožniku:


Pravzaprav je na krožniku samo ena. Še to ne. Samo račje prsi. Pa kumkvati. Zraven pridejo še njokci.

Najprej račka: ceneje je kupiti celo kot samo prsi. Vsaj v Leklerku, predvidevam da tudi drugod. Razkosati sem se jo naučil po Youtubu. Recept sem našel na http://www.epicurious.com (stran za ljudi, ki radi jedo).

Račka:
Račja prsa zarežeš v kožo, nasoliš in poporaš. Pečeš brez olja na eni strani okrog 10 minut, na drugi pa 8. Daš v pečico, segreto na 120 ºC.

Omaka:
  • 1,25 skodelice rdečega vina
  • ¾ skodelice čebule
  • 4 žlice in pol balzamičnega kisa
  • 22 zrn popra (zmečkaš)
  • malo koriandra
→ To vreš 12 minut, da se vsa vsebina zreducira na skodelico in pol.
Dodaš sok pomaranč (1 skodelica in 2 žlici) in vreš 5 minut.
Dodaš 3 skodelice piščančje juhe. Vreš 15 minut, da ostanejo 3 skodelice tekočine. Precediš.
Dodaš še dve žlici masti (od pečene race) in 4 žlice in pol kumkvatovega sirupa.
Kuhaš, dokler se ne zreducira na tri četrtine skodelice (to je več kot pol ure).

Kumkvatov sirup:
Tudi kumkvati se dobijo v Leklerku. Srčkani mali agrumi.
1 skodelico vode in pol skodelice sladkorja kuhaš, dokler se sladkor ne raztopi.
V to vržeš nato 120 gramov na četrtine narezanih kumkvatov. Kar z lupino, nič bat.

Finiš:
Raco narežeš na rezine, preliješ z omako in kumkvati in potreseš s poprom.




Divje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar